PARODONTOSE


PARODONTOSE BEHANDLING


Parodontose er en infektionssygdom, der rammer tandkød og knogle omkring tænderne. Oftest giver sygdommen ingen smerter, men måske bare blødende tandkød og dårlig smag/ånde. Den kan ramme alle, faktisk vil 60-80% af befolkningen stifte bekendtskab med parodontose på et tidspunkt.


Faktorer som fx rygning, nedsat immunforsvar, stress og diabetes vil forværre sygdommen. Parodontose forløber ofte i ryk, med gode og dårlige perioder. Men har man en gang haft paradontose er det en livslang sygdom, der kan blusse op.


Således kan den også kontrolleres og holdes stabil ved et samarbejde patient-tandplejer/tandlæge imellem. Hvis man lader paradontose være ubehandlet vil det resultere i at tænderne mistes pga. løsning. Ved parodentose bliver tandkødslommerne omkring tænderne dybere. Fra at være sunde på 1-3 mm. kan man nu måle dybere lommer, og de kan ikke holdes rene ved almindelig hjemmetandpleje. Plak og tandsten i lommerne skal fjernes ved professionel tandrensning foretaget af tandplejer/tandlæge

unsplash